Vrijdagelijkse vindingen

FILM | Voor de film liefhebber – 35 klassiekers teruggebracht tot één, essentieel beeld, alle beelden achter elkaar in een kekke animatie. In twee minuten quizz je jezelf door de cinematografische geschiedenis. Ik herkende er een paar. De film is een knappe animatie die het prima zou doen in een digitale versie van een filmblad. Sinds de komst van een iPad op onze redactie zijn we naarstig op zoek naar toepassingen. Dit soort filmpjes zijn daarvan een prima voorbeeld.

KAART | Vooruit dan, voor de iPhoners onder ons. Nog even en Android veegt jullie van de kaart. Maar dit is toch een leuke app van TNT: stuur een kaartje met je telefoon. Nee, echt, een kaartje met een postzegel er op. Je ken kiezen uit een brutale collectie Boomerangs of zelf een foto voorop klussen. Dus al je unieke vakantiemomenten heb je nu in no time gedeeld met oma en ouders. Al je vrienden laat je natuurlijk live meekijken op je site door Qik te installeren.

LACHEN | Hilarisch! Een digibetische collega kende ’em al een tijdje, maar dit is het meest populaire filmpje op YouTube uit 2007 (56 miljoen kijkers!). De hele lijst vind je hier.

DIY DOCUMENTARY | Kunnen we, op basis van filmmateriaal dat we op internet kunnen vinden, dus zonder zelf een camerateam in te schakelen, een documentaire maken over een willekeurig onderwerp? Een soort open source documentary? Daarvoor moeten we om te beginnen filmpjes van YouTube kunnen downloaden. Vervolgens moet je die kunnen editen. En dan hopen dat je zoiets moois kan maken … Succes! Ik ga er mee experimenteren – er moet een fatsoenlijke reconstructie van de Nederlandse formatie komen. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.