Stikker reageert geschokt op Koreaanse aggressie

KOREA | Terwijl de spanningen op het schiereiland oplopen, opende de CIA onlangs nieuwe archieven over de Koreaanse Oorlog. Daarin de Nederlandse reactie op de Noord-Koreaanse inval.

Op 27 juni, drie dagen na de inval van Noord-Korea, tekent de CIA in een ‘vertrouwelijk’  rapport de reactie op van de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken, Dirk Stikker. De geheime dienst tekent de reactie van de liberale bewindspersoon op uit de mond van de Amerikaanse ambassadeur Chapin in Den Haag. Geschiedenis in the make. Opvallend is dat de liberale minister van Buitenlandse Zaken een broertje dood heeft aan internationale wetgeving. Hij wil niet wachten op een uitspraak van de Veiligheidsraad, maar hoopt dat Amerika snel troepen verscheept. ‘ Alle ogen zijn op Amerika gericht’, tekent de CIA op uit de mond van de Amerikaanse ambassadeur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.