Macht onhullen is onmogelijke opdracht

HP/De Tijd stuurde redactrice Karen Geurtsen het PVV-bos in met de opdracht de macht te onthullen. Een onmogelijke opdracht. Blijkt al na de inleidende beschietingen in aflevering 1.
 
Het leest vervelend – de ik-figuur voor een politiek onderzoek binnen de PVV. Wat kan mij nu schelen welke dilemma’s de studente journalistiek uit Leiden heeft du moment ze undercover probeert het ‘ware’ gezicht van de PVV te schetsen? Natuurlijk is ze te eerlijk om mensen zo voor de gek te houden (familie), is het een bijzondere opdracht die een goede voorbereiding vereist (docent) en kan ze bij collega’s terecht (inderdaad: collega). Los van alle ethische problemen die haar daags voor aanvang van de stage bij de partij uit de lsaap houdt (Karen zelf).
 
Maar die ene vraag, kan ik wel voldoen aan de opdracht?, stelt ze vervolgens niet. Ze gaat op pad, knoopt haar observaties aan elkaar in een dagboek, laat het redigeren door knappe pennen en: voila! De PVV is duurzaam onthuld. Maar wat is er precies onthuld dan? Nog niks – we moeten nog een weekje wachten op het ware gezicht van de PVV. Ik had wel deze week al graag gelezen welke criteria Geurtsen hanteerde om precies welke observaties wel en welke niet te beschrijven. Ik lees er niets over. Het geeft de serie, en die is nog niet eens begonnen, nu al wat willekeurigs. Gemiste kans. <<
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.