Vrijdagelijkse vindingen (9)

Moet je zien: Ik ben een fan van Vanity Fair. Woorden schieten te kort om dit te omschrijven. Ga er lekker voor zitten en laat je verwennen door de licht spottende, soms zelfs bijtende omschrijvingen van tien politieke video’s die je waarschijnlijk nog nooit hebt gezien. ‘t Is dat ik erg druk ben, anders had ik een top tien voor Nederlandse fragmenten samengesteld. Nu, ok√©, eentje dan: zit Brinkman hier nou voor te lezen? We schrijven 1993: politici kregen toen nog de ruimte om hun verhaal te doen. En is dit een spotje, theater of theater van Bob de Rooy en een spotje voor Brinkman?

Moet je weten: Ik ben afgestudeerd politicoloog. En dat is behoorlijk balen. Ik heb namelijk geen toegang meer tot al die gave literatuur. Eenmaal klaar en je komt de bibliotheek alleen nog maar fysiek in. Daar heb ik nu een alleraardigst alternatief voor. Ik kan me gratis aanmelden om toch allerlei hele handige papers gratis te downloaden. En dat is fijn!

Moet je (ook) weten: Ja! Kijk – daar had ik natuurlijk zelf aan moeten denken (en bouwen): een Google Map over de Tweede Wereldoorlog. Supergaaf natuurlijk. Allerlei militaire kaarten zijn namelijk gewoon te verkrijgen. Ik kan er uren naar turen. Toch maar is een college militaire stafkaarten lezen volgen …

Moet je (ook) lezen: Ik ben niet alleen Vanity Fair fan, maar ook fan van Net Effect. De site wint overal op internet aan populariteit. Niet zo vreemd met zo’n artikel. Knap geschreven, knap geresearched en een prachtig voorbeeld van serieuze journalistiek in een wat minder stijf jasje. Chapeau en het idee is bij deze gejat, natuurlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.