Vrijdagelijkse vindingen (2)

Wat mee doen: Nieuws is nieuws is nieuws. Maar soms is het retehandig om te weten welk nieuws precies waar is. Nu.nl heeft een handige kaart waarover een nieuwslaag is aangebracht. De tool gooit internationaal hoge ogen, omdat gebruikers zelf hun laagjes kunnen instellen. Wie alleen wil weten waar de files staan, misdaden zijn gepleegd of nieuwsfoto’s zijn gemaakt, mag dat zelf instellen. Wie dat overigens niet wil, kan het zelf uitzetten. Handig.

Moet je lezen: Het IMF heeft een tijdschrift – Finance & Development. Ieder kwartaal verschijnen er behoorlijk leesbare artikelen in over ‘s werelds economie. En met de huidige crisis is het niet gek om af en toe eens een stukkie te lezen. In het laatste nummer (december 2008) een essay van econoom Noel Sacasa: Preventing Future Crisis. Lees aansluitend het politieke debat dat eraan vastzit – zo prachtig (weer) verwoord in The Economist. Of, nog mooier, maar wat lastiger te volgen voor een sterveling zoals ik: De Financial Times.

Over mee praten: Nog een kaart – van het Los Alamos Labaratory. Zij hebben voor het eerst de dwarsverbanden tussen verschillende wetenschappelijke disciplines in kaart gebracht. Welke dwarsverbanden kan ik trekken tussen culturele antropologie en elemntaire wiskunde? En als dat verband er niet is, kan ik dan in zo’n niche duiken?

Moet je weten: Kamervoorzitter Verbeet tikt kabinet op de vingers kopte Trouw vandaag op de voorpagina. Otto zat vannochtend op schoot – we lezen altijd samen de krant. ‘Druk’ wees hij naar de foto die bij het stuk stond. Daarop Wouter Bos, omringd door pers. Verbeets kritiek luidt dat de coalitiefracties PvdA, CDA en CU een informatievoorsprong hebben op de oppositie. Dat is natuurlijk altijd zo, maar nu extra duidelijk zichtbaar, zal ik maar zeggen. Vreemd, want ten tijde van crisis lijken mij alle idee├źn van iedereen meer dan welkom.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.