Radio Amerika: de fragmenten

En toen sloeg de spanning om, zo rond een uur of twee in de nacht. Het percentage electoraat dat in Florida op Trump stemde, kroop langzaam omhoog, bleef dichtbij dat van Clinton om er uiteindelijk bovenuit te stijgen.

En toen sloeg de spanning om, zo rond een uur of twee in de nacht. Het percentage electoraat dat in Florida op Trump stemde, kroop langzaam omhoog, bleef dichtbij dat van Clinton om er uiteindelijk bovenuit te stijgen. Kees Boonman, tafelheer, kwam binnen. Op internet verschenen grappen over Trumps winst bij mensen die tot dan toe nooit aan een overwinning van Clinton hadden getwijfeld. Het bleek een scharnierpunt van de avond. Humor is ook coping gedrag; blijkbaar waren er nu al pundits en journalisten die (onbewust) begonnen met de verwerking van een grote verrassing

En zo was bij Radio Amerika de grootste spanning er rond 02.00 uur af – de vraag die nu nog restte luidde of Trump het ging halen of net niet. Lange tijd kon Clinton nog met 274 kiesmannen wegkomen. Er was zelfs een scenario op een tie: 269-269. Maar de kans slonk met elke exitpoll en elke uitslag die binnendruppelde. U kunt alles nog eens beluisteren in 32 fragmenten van Radio Amerika – de marathon waarmee Sleutelstad FM en Journalistiek en Nieuwe Media (Universiteit Leiden) de presidentsverkiezingen 2016 versloegen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.