SMS’je zoon maakt einde aan politieke loopbaan vader Huhne

De val van Chris Huhne, lid van het Britse Lager Huis en ooit beoogd opvolger van LibDem-leider Nick Clegg, kan alleen in Nederland (Roemers tragische ondergang) sneller. Een jaar geleden op nog geen 600 stemmen verloren van Clegg in de strijd om het partijleiderschap, maakte hij gisteren zijn vertrek uit de Britse politiek bekend. Een leugentje van tien jaar oud en voortschrijdend inzicht deze week, betekende zijn definitieve val.

Huhne had tien jaar geleden te hard gereden. De strafpunten op zijn rijbewijs die hem dat opleverde, wilde hij zijn toenmalige vrouw (inmiddels ex) aansmeren. Hij is inmiddels gescheiden en mocht gisteren, na een decennium ontkennen, dan eindelijk voor de rechter verschijnen. Antwoordde hij vorige week nog onschuldig te zijn voor de aantijging dat hij zijn ex-geliefde voor de straf wilde laten opdraaien. Gisteren, met zijn ex in hetzelfde beklaagdenbankje, bekende hij schuld. Dat na maanden onnodige juridische strijden daar hebben Britten een broertje dood aan. Perverting the course of justice heet dat en daarop staat maximaal levenslange gevangenisstraf.

Het balletje kwam aan het rollen nadat Huhne na een huwelijk van 26 jaar in 2011 zijn vrouw verliet voor zijn PR-medewerkster. Dat schoot zoon Peter in het verkeerd keelgat. Hij SMS’te in 2011 over het te hard rijden incident: “We all know that you were driving and you put pressure on Mum. Accept it or face the consequences. You’ve told me that was the case. Or will this be another lie?” Dat laatste dus en het leugentje is nu doorgeprikt. Huhne heeft zichzelf aangegeven en de strijd gestaakt. Vraag is: voor nu of de rest van zijn leven? <<


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.