Dashboardcamera’s in Rusland filmen niet alleen inslaande meteorieten (dat u het weet)

Wie gezeik wilt voorkomen, monteert in Rusland een camera op zijn dashboard van zijn auto. Dat is handig als je de verzekeringsclaim wilt afhandelen. En: politie is notoir onbetrouwbaar en corrupt en zo heb je tenminste beelden die jouw versie van hun ‘overtreding’ ondersteunen. De uitdrukking ‘Kijkt u even mee in mijn auto?’ is in Rusland geen handelsmerk van een politie-agent, maar van burgers.  Nu zijn er talloze montages op internet beschikbaar waarin de meest bizarre verkeerssituaties zijn te zien en is de verleiding erg groot de rijvaardigheid van de Russen op basis van deze compilatie bijzonder laag aan te slaan. En terecht, trouwens. Ook afgezet tegen het totaal aantal gereden kilometers in Rusland zijn deze beelden natuurlijk hilarisch (ware het niet dat regelmatig iemand natuurlijk hartstikke dood wordt gereden).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.