Piratenpartij wil colleges gratis op internet. Ivy League doet het al een jaar

Leuk bericht – de Piratenpartij wil dat universiteiten hoge scholen colleges op internet zetten. Profs en docenten zullen hun hoor- en werkcolleges dus moeten opnemen en publiceren. Drie voordelen: studenten kunnen beter zien wat ze eventueel kiezen, docenten zien collega’s met dezelfde (?) stof worstelen en in principe kan iedereen er slimmer van worden. Als u om de goed bedoelde naïviteit moet glimlachen, bedenk dan dit: de partij heeft het idee waarschijnlijk afgekeken van Amerikaanse top-universiteiten. Het Amerikaanse van de Ivy League (plus nog wat top-instituten uit de rest van de wereld) startten een jaar geleden een nieuw initiatief, Coursera. Ruim een miljoen deelnemers hebben al een cursus gevolgd. Gratis. Enige nadeel: je krijgt geen diploma, soms een aandenken met handtekening van de cursusleider. Ik volg momenteel de cursus ‘Internet History, Technology And Security’.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Ob9cgyZ7e2U?rel=0]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.