Jeugdsentimenteel

Ik kom uit een VPRO-nest. Dat betekent vaak hele lange, onbegrijpelijke documentaires en films zo noir dat de karakters nauwelijks waarneembaar waren. Zeker niet op ons mini-zwart-wit-tv’je. Ik hield als enige van voetbal, vader, moeder en zus van Adriaan van Dis. Enfin – verschil moet er zijn. Eén VPRO-programma heeft voor altijd mijn liefde voor radio aangewakkerd: Ronflonflon van Jacques Plafond (uitspreken zonder d). Alias: Wim T. Schippers. Ooit zat ik samen met hem in een programma voor Radio 5. De man is hilarisch fenomenaal. De VPRO heeft bijna al zijn jingles online gezet. Waaronder de briljantste rubriek voor een programma: De krant van gisteren. En ik moet weer glimlachen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.