Architectuur van studieprestaties – stoelen die doen wat wij willen (in plaats van andersom)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Vv0saijwYc8]

_

Waarom hebben negen van de tien lokalen in elk denkbare leeromgeving dezelfde soort opstellingen? Allemaal naar voren, in groepjes en misschien een keertje in carré? Omdat de meubels waarop studenten zitten inflexibel zijn. We kunnen er niet mee aan de wandel, verschuiven is zwaar en maakt herrie. Gevolg: gebrek aan interactie, zeker met elkaar en eigenlijk altijd met het onderwerp dat wordt behandeld. Je kan niet debatteren als je tegen de rug van een ander zit aan te gluren, je kan je niet concentreren als iedereen je in carré aan zit te staren. Om beter te leren, hebben we soms, heel eenvoudig, betere stoelen nodig. Stoelen die uitdrukking geven aan de manier waarop onze studenten in het leven staan: connected, flexibel, on the move. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.