Politieke content curratie vereist nog altijd wederhoor

Het was een vergissing, geeft het NRC toe. Daarvoor moest Jack de Vries wel even bellen met de redactie. Want hij is helemaal geen kandidaat lijsttrekker – bleek uit zijn tweets. Weer zo’n mooie bijkomstigheid van twitter: we kunnen meekijken achter de schermen van het nieuws.

Meest opvallende daaraan is dat het NRC blijkbaar niets aan Jack de Vries heeft gevraagd. Want dan hadden ze nu ook huin berichtgeving niet hoeven aan te passen. Ziedaar het gevaar van politieke content curation. We harken wat tweets bij elkaar, hoeven geen wederhoor te plegen want ze zijn immers de ether in geslingerd door betrokkenen en … klaar is het verhaal!

Gelukkig zet het NRC het wel snel recht – als we Jack het Lek mogen geloven, tenminste. Ik heb hem er niet over gesproken. Dus tot de daadwerkelijke wijziging door het NRC houd ik een slag om de arm (zie tweet).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.