Cuba-crisis! Hezbollah installeert raketten voor Castro c.s.

Hezbollah richt vanuit Cuba haar raketten op Amerika. En nee, dit is geen verhaspeling van-bij-elkaar-gegoogelde-feiten van een middelbare scholier. De nieuwste Cuba-crisis komt uit de koker van Michele Bachmann, kandidaat-genomineerde voor de Republikeinse Partij. Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in een pleidooi tegen het versoepelen van het Amerikaanse handelsembargo tegen Castro c.s. Bachmann:

There’s reports that have come out that Cuba has been working with another terrorist organization called Hezbollah. And Hezbollah is potentially looking at wanting to be part of missile sites in Iran and, of course, when you’re 90 miles offshore from Florida, you don’t want to entertain the prospect of hosting bases or sites where Hezbollah could have training camps or perhaps have missile sites or weapons sites in Cuba. This would be foolish.

Sinds 1982 is Cuba volgens Amerika een state sponsor of terrorism. In die hoedanigheid is het voor Bachmann al ondenkbaar om het handelsembargo te versoepelen. Daar komen nu dus raketten van Hezbollah bij – op 90 mijl van de kust van Florida. Zij baseerde haar aantijging overigens op een artikel in de Italiaanse Corriere della Serra dat enige weerklank kreeg in een aantal (conservatieve) blogs (hier, hier, hier en hier). Verder bleeg het stil. Het blijft een onwaarschijnlijk verhaal – tot het tegendeel is bewezen. <<

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.