Relletje in Leidse politiek-media-relaties

Frappant verweer van hoofdredacteur Geert ten Dam (Leidsch Dagblad) tegen kort geding, aangespannen door burgemeester Lenferink en wethouder Witteman (Leiden):
 
“De schrijver heeft zich gebaseerd op diverse bronnen en blijft achter zijn artikel staan”, schrijft [de hoofdredacteur] in een brief aan de burgemeester van Leiden. “Wij vermogen niet in te zien wat er onjuist dan wel onrechtmatig is aan dit artikel. Dat de schrijver diverse zaken uit het verleden aan elkaar koppelt is zijn goed recht. Net zoals het uw goed recht is dit ‘onterecht’ te vinden en het artikel als ‘tendentieus’ te kwalificeren.”

Politiek redacteur Binnert Glastra onderbouwde ‘gesjoemel’ met een huurcontract (dat zou door de burgemeester antegedateerd zijn omdat Witteveen niet bevoegd was om het te tekenen) door te wijzen op gemaakte fouten in het verleden. Maar net als succes in het verleden geen garantie is voor de toekomst, zijn fouten dat evenmin. Het is ook een slappe redenering – als het waar is wat Lenferink en Witteman zeggen. De rechter mag zich er nu over buigen. Ik ben wel erg benieuwd of Glastra nog het stadhuis in mag. of is hij tijdelijk op de stadsverslaggeving gezet? <<


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.