Achter het gasformuis aan (1)

Foto’s van interieurs op Funda blijken catalogi voor geboefte te zijn. Pas dus op met wat je fotografeert en wat je dus beter niet kan laten zien.

M.L. stond vreemd te kijken toen ze na een week hard verbouwen in haar nieuwe huis voor een paar laatste klusjes naar haar oude huis ging. Daar was ingebroken. Meest opvallende buit: het roestvrijstalen gasfornuis. De gasleiding was keurig afgesloten en doorgezaagd. Het kruidenrekje lag op het aanrecht, het achterschot en de afzuigkap waren ook verdwenen. Een vreemde buit. Dat stereo, juwelen en videoapparatuur weg waren, verwacht je nog. Maar een heel gasfornuis?

Het schijnt toch echt vaker te gebeuren. Foto’s van interieuren op sites als Funda blijken catalogi voor geboefte. Televisies, koelkasten, gasfornuizen: goederen die snel worden ingeladen en vervolgens van de radar verdwijnen. Omdat de goederen zo groot zijn en zelden worden teruggevonden, vermoedt de politie een duidelijk, gerichte vraag. Proletarisch winkelen bij particulieren. Registreren of fotograferen heeft weinig zin. De nieuwe eigenaar wilde het al voor de diefstal hebben. Jouw naam of nummer erin kan hem (of haar) weinig schelen.

Dus wie een blauwe bus met een groot gasfornuis ziet staan, mag even contact opnemen. Toch knap lullig als het met het oude huis is verkocht aan de nieuwe bewoners en nu dan is verdwenen. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.