Vrijdagelijkse vindingen (3)

Moet je lezen: De wereld danst op het graf van Amerika. De dollar zakt onderuit, elke dag borrelen nieuwe verhalen over decadente CEO’s op en Obama blijkt minder daadkrachtig dan gehoopt. Aan de lopende band blijken kandidaat-ministers de eindstreep maar niet te halen. Toch is Amerika niet uitgespeeld, schrijft Anne-Marie Slaughter. Wie? Precies, maar wel al ingehuurd door Hilary Clinton. Zij schreef een mooi stuk over connectness en netwerken. Macht is het vermogen knooppunten met elkaar te verbinden. En Amerika is daar nog altijd het beste in! [met dank aan Wouter].

Wat mee doen: m.slideshare.net. Cryptografische omschrijving van een handige tool – als je een telefoon hebt die je op een beamer kan aanssluiten tenminste. En, wonder boven wonder, die heb ik natuurlijk! Powerpunten hoef je nooit meer op een stickie te zetten (met het risico dat je het stickie kwijtraakt). Je ken het gewoon online knallen en met je mobiel inloggen. Beamert eraan en … doceren maar!

Over meepraten: Ik twitter! Ik kan dus meepraten over de affaire Boekestijn. Het is verslavend en meestal denk ja na het schrijven van een bericht pas na over de inhoud. Verslavend is het wel. Een collega wilde weten wie nu op mijn getwitter zit te wachten en wat je er aan hebt. Goede vragen. Volgens mij vergroot het je blikveld. Je lult ook wel eens wat in de kroeg of op een feestje. Je hoort niet altijd wat interessants, maar als je veel buiten bent, is de kans op wat interessants wel groter. Zo zie ik twitter. Laten weten waar je over nadenkt en dan maar hopen dat iemand je erbij wilt helpen.

Moet je weten: Ik heb een hekel aan internationale betrekkingen. Vrienden noemen me een provinciale socioloog. Maar nu heb ik een feed die me wel kan boeien en gaat over de wereld groter dan Leiden: Foreign Policy is leesbaar, boeiend en volgens mij heel redelijk bij de tijd. Dus deze keer geen onderwerp, maar een portal naar onderwerpen. Doe je voordeel ermee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.