Deep Throat is … dood

Deep Throat is dood. Mark Felt, deputy FBI-directeur ten tijde van het Watergate, is op 95-jarige leeftijd overleden.

Onlangs onthulde Bob Woodward de identiteit van zijn belangrijkste bron in de bekendste politieke affaire van de vorige eeuw. Felt bleek de man die Woodward adviseerde ‘het geld te volgen’ waar na hij en collega Carl Bernstein Nixons betrokkenheid bij een inbraak in het kantoor van de Democraten aantoonde. Nixon trad uiteindelijk af nog voordat het Congres hem kon afzetten.

Watergate is naamgever van vele -gates geweest. Toch is de affaire zelf geen ‘punt’ in de tijd. Het politieke schandaal sleepte zich gedurende ettelijke maanden voor (tussen 1972 en 1974) waarin soms wel en vaker geen nieuws was te melden. Toch wordt in veel literatuur Wategate gezien als de model van alle moderne schandalen met een negatief effect op het vertrouwen van Amerikanen in de overheid. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.