Overzicht van denktanks – wereldwijd

De UB van Penn State heeft een zeer uitgebreide lijst van denktanks opgesteld; helaas in een ranking. Maar wie deze verzonnen strijd tussen onvergelijkbare grootheden voor lief neemt, krijgt een heel aardig overzicht van kennis (en kunde) in de wereld. Kortom: een handige lijst over heel veel onderwerpen met daarin weer heel veel mooie verwijzingen naar achterliggend materiaal. Ik heb direct een tiental denktanks overgenomen in mijn mapje ‘Over Buitenland’. <<

NBĀ Arnold Vonk (@ArnoldVonkt) wees mij op een mooie studie naar het ranglijsten van denktanks – dat heeft haken en ogen (ik ben sceptischer dan Vonk, vrees ik). De studie is een kijkje in de keuken van het denktank-scoren. Overigens geschreven door twee experts … van een denktank.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.