Kabinet valt dinsdag

Een geëmotioneerde oproep van Rutte aan de oppositie in de Eerste Kamer om het aangepast associatieverdrag met Oekraïne te ratificeren.

Een geëmotioneerde oproep van Rutte aan de oppositie in de Eerste Kamer om het aangepast associatieverdrag met Oekraïne te ratificeren. Belangrijk vanwege de stabiliteit van Europa. Rusland mag de Nederlandse twijfel niet interpreteren als licht tussen de lidstaten. Dat kost mensenlevens in Aleppo en de Krim. Aldus de premier.

Als hij dinsdag zijn zin niet krijgt, stelt Rutte zich dus impliciet verantwoordelijk voor deze problemen op het wereldtoneel. Dan rest maar één stap: terugtreden. Mijn voorspelling is dat de oppositie niet ratificeert en Rutte zijn zin dus niet krijgt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.