Risico’s van skypen met Syrië

Terwijl Assad de duimschroeven aandraait en de internationale gemeenschap wacht op een grens die blijkbaar nog niet bereikt is, doet het regime er ondertussen ook op het wereldwijde web aan om de grip op haar onderdanen te verstevigen. De Electronic Frontier Foundation (EFF) bericht dat in valse ‘revolutionaire’documenten een trojan is verborgen. De documenten worden vaak via Skype verstuurd.

Niets vermoedende Syriërs worden verleid om een document te openen waarin plannen staan om het verzet in de stad Aleppo te verdiepen. Na een inval in de universiteit van Aleppo en de dood van vier studenten groeit het verzet tegen het regime. De oproep om zich in de strijd te mengen, zal voor velen aanlokkelijk klinken.

De maleware stuurt informatie over sociale media accounts en is in staat om van afstand webcams aan en uit te zetten. De EFF waarschuwt Iedereen om zeer voorzichtig te zijn  met het openen van PDF’s van Skype – ook van afzenders die je goed kent. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.