Unlikely fundament of hip-hop: Incredible Bongo Band

Ik ken Apache van de Shadows – de gitaristen achter (Sir) Cliff Richards. Nu is er een evrsie die de unlikely fundaments of hip-hop wordt genoemd: de Incredible Bongo Band. Als je de beat hoort, snap je waarom dj’s in de jaren tachtig er lustig gebruik van hebben gemaakt. Er zit een natuurlijke loop in die het mogelijk maakt om eindeloos opzwepende ritmen aan elkaar te lassen. Met enige oefening lukt het mij ook nog wel om hier iets van te bakken. Ze maakten, snelle Spotify-speurtocht, één plaat. Hieronder de beste tracks van dat album. <<

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/playlists/980820″ height=”200″ iframe=”true” /]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.