Congrescommissie US: Chinezen klootviolen in twee Amerikaanse satellieten

Chinese hackers hebben mogelijk met Amerikaanse satellieten gekloot. Tenminste, dat staat waarschijnlijk in een rapport dat de Commissie voor Amerikaanse-Chinese Economische Verhoudingen (Senaat) voorbereid. Het gaat om LANDSAT 7 en Terra (EOS AM-1) sattelieten die beide voor observatie doeleinden zijn gelanceerd. Bloomberg had de scoop, The Guardian nam het al snel over. Mogelijk Chinese hackers zouden vermoedelijk vanaf een grondstation toegang tot de satellieten hebben gekregen. In een vorig rapport van de commissie vatte zij al de Chinse militaire doctrine van een mogelijk cyberwar samen:

The PLA is training and equipping its force to use a variety of IW tools for intelligence gathering and to establish information dominance over its adversaries during a conflict. PLA campaign doctrine identifies the early establishment of information dominance over an enemy as one of the highest operational priorities in a conflict; INEW appears designed to support this objective.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.