Wilders-Rutte: 1-0

Een wijs collega zei ooit over enorme zeikerds: ‘Doodvermoeiend, maar ze hebben ook wel eens gelijk.’ Wijze les waar ik aan moest denken toen ik gisteren en vandaag voor de tigste keer het onderonsje tussen Wilders en Rutte nog eens voorbij zag komen. Klopt het dat Rutte een opmerking maakt over de islamitische aap uit de mouw, Wilders hem toebijt dat de premier zijn stukken niet heeft gelezen en Rutte dat punt maar laat liggen? Met andere woorden: is de premier hier een sneer begonnen zonder deze, onderbouwd, af te maken? Geeft hij, met andere woorden toe (hij gaat er in ieder geval niet tegenin) zijn huiswerk niet te hebben gedaan? De straattaal verwarren met scherpte stoort mij niet, evenmin dat Wilders Rutter eruit lult, trouwens. Maar waarom heeft geen journaal de inhoud┬ávan dat kleine debatje eens nader bestudeerd? Haal er een ervaren debatleider bij, kijk samen nog eens naar het item en … voila! Leren we weer van. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.