Op mijn radar #1

> Ik geef het je te doen: schrijven over corruptie in een door-en-door-corrupt land: ‘Journalists write about their attempts to report on corruption in countries from the Black Sea region and Eastern Europe to the tip of Africa and into the heart of China, and from the corridor of nations that stretches from Peru to Mexico and into rural United States.’ – Nieman Report Shattering Barriers to Reveal Corruption

> De Twitter Revolution Fallacy in actie: ‘We caught up with NPR’s Senior Strategist Andy Carvin between his 400+ tweets a day for a chat about his Twitter stream. It has become a must-follow wire service of sorts for people interested in the latest developments in Tunisia, Egypt and a growing number of countries across the Middle East, Persian Gulf and North Africa.’ – ‘NPR’s Andy Carvin On tracking and Tweeting Revolutions

> Losse eindjes: Blekko – slashtag search engine. Alles georganiseerd omdat je al georganiseerd begint te zoeken. Ideaal voor organisatiefreaks als ik. The Future of News, pocht de Washington Post. Right now! De Amerikaanse krant heeft Tumblr ontdekt – nu u nog. Daarop een mooie infographicvideo (om maar eens een tredn te signaleren) over de reactoren in Japan. De stem is overigens best slaapverwekkend. En dan als klap op de vuurpijl een Amerikaans onderzoek naar twitterende kranten: Now tweet this. De Nieuwe Reporter is niet over de kwaliteit van het onderzoek te spreken. Maar, wel weer een stukkie kunnen typen! je had het ook links kunnen laten liggen … <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.