Fuck tha system!

Twitter en Google binden de strijd aan met het regime-Moebarak. Internet ligt er al een tijdje uit, toch stromen er tweets met #egypt op het net. Hoe kan dat?

Een klein team van ingenieurs van Twitter, Google en SayNow maakte het afgelopen weekend overuren om het plan uit te voeren. Het systeem is inmiddels operationeel en iedereen kan twitteren door een voicemail in te spreken via een van de internationale nummers (+16504194196, +390662207294 of +97316199855). De gesproken tweets worden omgezet naar leesbare tekst en automatisch voorzien van de toevoeging #egypt. Hiervoor is dus geen internetverbinding nodig. De berichten zijn ook te beluisteren door het draaien van een van de  telefoonnummers, of viatwitter.com/speak2tweet [ComputerIdee, 1 feb 2011].

Ik zeg: fuck tha system en maar direct de wederopstanding/reïncarnatie van de telefoon. Nog even en we krijgen een heel klassieke revolutie waarbij opstandelingen in een fysieke conforntatie met het regime met elkaar de strijd aangaan om radiostations en telecommunicatie in handen te krijgen. Tot dan kunnen wij meeluisteren met deze radio 2.0. <<

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.