#PlottingAPath: Angst

270 kiesmannen (en -vrouwen) heeft een kandidaat nodig om president van Amerika te worden. In totaal zijn er over 50 staten 538 te verdelen, dus leiden er vele wegen naar het Witte Huis. Het is zaak om het juiste pad te plotten. Aflevering 2: Angst. 

270 kiesmannen (en -vrouwen) heeft een kandidaat nodig om president van Amerika te worden. In totaal zijn er over 50 staten 538 te verdelen, dus leiden er vele wegen naar het Witte Huis. Het is zaak om het juiste pad te plotten. Aflevering 2: Angst. 

Een leven met angst is geen leven. Maar die angst, aangewakkerd op het juiste moment, kan politiek renderen. Uit onderzoek van de NYT blijkt dat aanhangers van Joe Biden (Democraat) banger zijn om in tijden van corona te gaan stemmen dan aanhangers van Trump (Republikein). Het is een zetje in de rug van de zittende president, want hij staat er beroerd voor. In zes sleutelstaten staat Biden inmiddels 9, 10 of 11 procent voor op Trump. De angst om daar besmet te raken met corona zou Trump goed uitkomen. Aanwakkeren van die angst een doeltreffende strategie. Landelijk, dus buiten de sleutelstaten, staat Biden ook fors voor op Trump: 50 procent versus 36 procent.

De NYT schrijft:

“Over all, one-quarter of registered voters in the battleground states said they would feel uncomfortable voting in person. Perhaps surprisingly, these voters are fairly representative demographically of the country. The groups hit hardest by the coronavirus so far — older people, Blacks, Latinos, those in densely populated areas — are generally likelier to say they would feel uncomfortable voting, but not vastly so.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.