Pokemon Go lokt slachtoffers naar overvallers

Als er al wetmatigheden zijn in sociale platforms, dan is het wel deze: een platform wordt uiteindelijk nooit gebruikt waarvoor het bedoeld is. Ook Pokemon Go niet.

Als er al wetmatigheden zijn in sociale platforms, dan is het wel deze: een platform wordt uiteindelijk nooit gebruikt waarvoor het bedoeld is. Ook Pokemon Go niet. Het nieuwe spel van Nintendo biedt spelers de mogelijkheid om er met hun telefoon eens op uit te gaan en in de werkelijkheid om daar op zoek te gaan naar karakters van het spel. Drie verdachten in Missouri hebben het spel ‘gehackt’. Niet door in te breken in de software, maar door het spel te gebruiken voor heel andere doeleinden: geldelijk gewin.

De overvallers creërden zogenoemde beacons. Hiermee kunnen andere spelers naar eenzelfde plaats worden gelokt. Daar zijn spelers op af gekomen en vervolgens overvallen – claimt de O’Fallon Police Department in Missouri. De vier daders (twee keer 18, een van 17 en een minderjarige jongen) zijn inmiddels aangehouden.

Pokemon Go probeert een brug te slaan tussen een online game en de werkelijkheid buiten. “Explore cities and towns around where you live and even around the globe to capture as many Pokémon as you can. As you move around, your smartphone will vibrate to let you know you’re near a Pokémon.”  Eropuit dus! Het spel is gratis te downloaden voor Android en iOS en is zo populair dat wereldwijde uitrol is uitgesteld in verband met overspannen gameservers.

Pokemon Go

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.